Könyvtári rendezvények

Programok a közeljövőben az IKSZT Könyvtár, Információs és Közösségi Helyen

2018 Június

5-én, kedden 8.00 órától falugazdász fogadóórája

7-én, csütörtökön 10.00 órától az ovisok Könyvtármozi film kínálatából, a Magyar Népmesék sorozatból A bugyuta ember, A katona szerencséje című meséket láthatják.

16.30 órától FILMKLUBBA érkezők a Könyvtármozi filmkínálatából a  Liliomfi című filmvígjátékot láthatják.

12-én,  kedden 8.00 órától falugazdász fogadóórája

15-én, pénteken 9.15 órától  Dombon túli lakópark  címmel Lackfi János meséiből ügyességi  mesevetélkedő alsó tagozatosoknak.

15-én, pénteken 16.30 órától FILMKLUBBA érkezők a Könyvtármozi filmkínálatából a  Mágnás Miska című magyar zenés vígjátékot láthatják Keleti Márton rendezésében .

16-én,  szombaton  10.00 -12.00 óráig Játszóház

19-én,  kedden 8.00 órától falugazdász fogadóórája

21-én, csütörtökön  10.00 órakor  Itt a Papírszínház!   Soknevű macska, A tavaszi nyúl  ovisok meseprogramja

22-én, pénteken 16.30 órától FILMKLUBBA érkezők a Könyvtármozi filmkínálatából a  Ludas Matyi című magyar filmet  láthatják.

23-én, 16-án,  szombaton  10.00 -12.00 óráig Játszóház

24-én, vasárnap 18 órától  batyus Szent Iván napi vigadalom a szabadidő-parkban.

26-án,  kedden 8.00 órától falugazdász fogadóórája

28-án, csütörtökön  17.00 órától  A kommunikáció modern eszközei:   laptop , tablet és okos telefon használatának ismertetése felnőtteknek.  (prezentációs előadás, az eszközök használatának bemutatása

21.30 órakor Telihold túra lesz, várjuk a program iránt érdeklődők jelentkezését.

29-én, pénteken,  16.30 órától FILMKLUBBA érkezők a Könyvtármozi filmkínálatából a  Rákóczi hadnagya című magyar filmet  láthatják.

30-án,  szombaton  10.00 -12.00 óráig Játszóház

Mindenkit szeretettel várunk!:-)

LILIOMOS KINCSEK IMREHEGYEN

SZENT IMRE HERCEGRE EMLÉKEZTÜNK

A Hungarikum 2017. pályázati felhívás keretében Szent Imre herceg születésének 1010. évfordulója alkalmából ma ismereti vetélkedőt rendeztünk.

A programon különböző korosztályúakból álló csoportok vettek részt. A rendezvényen Szent Imrére, a liliomos hercegre emlékeztünk. Az ünneplés Vajda János: Imre herceg versének szavalatával kezdődött, majd zenés, képes előadás hangzott el Szent Imre életéről. Az előadást követően Szent Imre életéről játékos, ismereti vetélkedőn vettek részt a programot megtisztelők. A játék tartalmazott 13+1 kérdésből álló Totót, képkirakót és egy óriás társasjátékot. A társasjátékhoz szintén Szent Imrére emlékeztető kérdések voltak, amelyek megválaszolásával lehetett tovább jutni a játékmezőn.

A családias hangulatú vetélkedőn résztvevők a játék végén ajándékcsomagot vettek át a község polgármesterétől. Az értékes ajándékcsomagokért, amelyek tartalmaztak a Bács-Kiskun megye Hungarikumairól, értékeiről elkészített kártyacsomagot, amelyben 3 imrehegyi érték is szerepel. Ezen kívül a Hungarikumokról könyveket és Lezsák Sándor verses könyvét is, és egyéb Hungarikum címkével ellátott tárgyakat.

A kártyák, valamint az ajándékok összeállításáért köszönettel tartozunk Mihály Margitnak. A programon résztvevők nagyon jól érezték magukat. Köszönjük, hogy velünk voltatok!