Könyvtári rendezvények

LILIOMOS KINCSEK IMREHEGYEN

SZENT IMRE HERCEGRE EMLÉKEZTÜNK…

A Hungarikum 2017. pályázati felhívás keretében Szent Imre herceg születésének 1010. évfordulója alkalmából ma ismereti vetélkedőt rendeztünk.

A programon különböző korosztályúakból álló csoportok vettek részt. A rendezvényen Szent Imrére, a liliomos hercegre emlékeztünk. Az ünneplés Vajda János: Imre herceg versének szavalatával kezdődött, majd zenés, képes előadás hangzott el Szent Imre életéről. Az előadást követően Szent Imre életéről játékos, ismereti vetélkedőn vettek részt a programot megtisztelők. A játék tartalmazott 13+1 kérdésből álló Totót, képkirakót és egy óriás társasjátékot. A társasjátékhoz szintén Szent Imrére emlékeztető kérdések voltak, amelyek megválaszolásával lehetett tovább jutni a játékmezőn.

A családias hangulatú vetélkedőn résztvevők a játék végén ajándékcsomagot vettek át a község polgármesterétől. Az értékes ajándékcsomagokért, amelyek tartalmaztak a Bács-Kiskun megye Hungarikumairól, értékeiről elkészített kártyacsomagot, amelyben 3 imrehegyi érték is szerepel. Ezen kívül a Hungarikumokról könyveket és Lezsák Sándor verses könyvét is, és egyéb Hungarikum címkével ellátott tárgyakat.

A kártyák, valamint az ajándékok összeállításáért köszönettel tartozunk Mihály Margitnak. A programon résztvevők nagyon jól érezték magukat. Köszönjük, hogy velünk voltatok!

TÜNDÉRORSZÁG KAPUJÁBAN BENEDEK ELEK MESEMONDÓ VERSENY

 

                                                                               Iskolánkból Andries Paula 2. osztályos tanulóAlsó tagozatos tanulók részére október 10-én megrendezett programon Benedek Elekre, a nagy meseíróra és mesegyűjtőre emlékeztünk.

Az IKSZT Könyvtár kölcsönző terme megtelt gyerekekkel, pedagógusokkal és szülőkkel. A mesemondó gyerekek az akasztói, a csengődi, a tázlári, a császártöltés és az imrehegyi általános iskolából érkeztek.

A program a helyi óvodai dolgozók bábelőadásával kezdődött, Benedek Elek meseíró Ravasz Jancsi című meséjét adták elő. A gyerekek versenyén is több Benedek Elek mesét hallhattunk szép elő-adásban.

A mesék és a kiállított rajzok értékelését három tagú zsűri végezte. Zsűri tagjaként szerepelt a Katona József Megyei Könyvtár Gyermekvilág részlegéről Hegyi Füstös Eszter könyvtáros, a keceli Könyvtár igazgatója Widnerné Fenyvesi Bernadett és a község védőnője Árvai Enikő.

A mesemondóversenyen kiemelkedően szerepelt Pichler Dóra csengődi, és Frei Laura akasztói általános iskola tanulói, ők a verseny első helyezettjei. A második helyen végzett Gatter Kitti császártöltési és Mezei Léna tázlári általános iskola tanulói.
Gratulálunk! Köszönjük a gyerekek és versenyre felkészítő nevelők, valamint a zsűri munkáját.

Külön köszönjük, Andries Paula 2. osztályos tanuló és a felkészítő pedagógus, Kiss Erzsébet munkáját. A kislány helyezést bár nem ért el, de bátran mondta el a szép mesét!:-)