Könyvtári rendezvények

Programok a közeljövőben az IKSZT Könyvtár, Információs és Közösségi Helyen

2018 augusztus

4-én, szombaton Falunap

14-én, kedden 8.00 órától falugazdász fogadóórája

17-én,  pénteken 16.30 órától a FILMKLUBBA érkezők a Könyvtármozi filmkínálatából Szépek és bolondok című vígjátékot láthatják.

10-én,  kedden 8.00 órától falugazdász fogadóórája

18-án,  szombaton 10.00 órától Játszóház

23-án, csütörtökön 17.00 órától  A  kommunikáció modern eszközei:   laptop,  tablet és okos telefon használatának ismertetése felnőtteknek.  (prezentációs előadás, az eszközök használatának bemutatása

24-én, pénteken 16.30 órától a FILMKLUBBA érkezők a Könyvtármozi filmkínálatából bevezetőként A magok oltalmára… – Erdélyi erődtemplomok- Csíkkozmás rövid filmet, majd az Állami Áruház című magyar zenés filmvígjátékot láthatják.

25-én, szombaton, 18 órától túra lesz Kecelre az Érzékiek kertjébe, a Levendulás kertbe. Gyülekezés az IKSZT Könyvtár előtt.

29-én, szerdán 16 órától Internetes ügyességi vetélkedő gyerekeknek

30-án, csütörtökön 16.30 órától a FILMKLUBBA érkezők a Könyvtármozi filmkínálatából bevezetőként A magok oltalmára… – Erdélyi erődtemplomok- Csíkmenaság rövid filmet, majd azt követően a Bástyasétány hetvennégy című zenés filmet láthatják.

Programjainkra mindenkit szertettel várunk!

LILIOMOS KINCSEK IMREHEGYEN

SZENT IMRE HERCEGRE EMLÉKEZTÜNK

A Hungarikum 2017. pályázati felhívás keretében Szent Imre herceg születésének 1010. évfordulója alkalmából ma ismereti vetélkedőt rendeztünk.

A programon különböző korosztályúakból álló csoportok vettek részt. A rendezvényen Szent Imrére, a liliomos hercegre emlékeztünk. Az ünneplés Vajda János: Imre herceg versének szavalatával kezdődött, majd zenés, képes előadás hangzott el Szent Imre életéről. Az előadást követően Szent Imre életéről játékos, ismereti vetélkedőn vettek részt a programot megtisztelők. A játék tartalmazott 13+1 kérdésből álló Totót, képkirakót és egy óriás társasjátékot. A társasjátékhoz szintén Szent Imrére emlékeztető kérdések voltak, amelyek megválaszolásával lehetett tovább jutni a játékmezőn.

A családias hangulatú vetélkedőn résztvevők a játék végén ajándékcsomagot vettek át a község polgármesterétől. Az értékes ajándékcsomagokért, amelyek tartalmaztak a Bács-Kiskun megye Hungarikumairól, értékeiről elkészített kártyacsomagot, amelyben 3 imrehegyi érték is szerepel. Ezen kívül a Hungarikumokról könyveket és Lezsák Sándor verses könyvét is, és egyéb Hungarikum címkével ellátott tárgyakat.

A kártyák, valamint az ajándékok összeállításáért köszönettel tartozunk Mihály Margitnak. A programon résztvevők nagyon jól érezték magukat. Köszönjük, hogy velünk voltatok!