Önkormányzat

Kedves imrehegyi lakosok, telektulajdonosok, építtetők, tervezők!

Önkormányzatunk Képviselő-testülete megalkotta Imrehegy Településképvédelmi Rendeletét (továbbiakban: TKR) és jóváhagyta Településképi Arculati Kézikönyvét (továbbiakban: TAK).

(A dokumentumok megtalálhatóak a település honlapján.)

E két dokumentum kötelező elkészítését a településképi törvény írja elő. A törvényt tavaly hagyta jóvá a parlament annak érdekében, hogy a sokszor említett, már ismert lakóépületekre vonatkozó egyszerű bejelentési eljárás során a településképi követelményeket is alkalmaznia kelljen minden építtetőnek.

A településképi törvény alapján az önkormányzatoknak olyan településképi rendeletet kell alkotnia, mely kiterjed az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a településképi szempontból meghatározó területekre, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámhordozók, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására.

A TKR-nek magába kell foglalnia a jelenleg külön rendeletekkel szabályozott településképet érintő helyi rendeleteket, tehát a településképi bejelentési eljárásról és kötelezésről szóló, településképi véleményezési eljárásról szóló rendeletet, helyi örökségvédelemről szóló rendeletet, reklámrendeletet, és a helyi építési szabályzat településképet érintő előírásait.

Mindezek mellett el kellett készíteni a TAK-ot, mely sok ábrával, jó példával ellátva szeretné eljuttatni az olvasóhoz az új épületekkel szemben támasztott településképi követelményeket olvasmányos, a laikusok számára is érthető módon. Kézikönyvünk a jelen pillanatot, jelenlegi tudásunkat, a jövőre vonatkozó aktuális gondolatainkat kívánja rögzíteni az eddigi tendenciák tapasztalatainak tükrében. Nem volt még olyan kiadványunk, amely Imrehegy történelmére, értékeire alapozva mutatja be jelenkori építési tevékenységeinket, tárja fel összefüggéseit a régi és új épületek arculata, formavilága között. Ez azért is fontos, mert jellemzőek azok a hangulati elemek, melyeknek az új épületek megépítésekor sem szabad elveszniük, és amelyekhez érdemes igazodni.

Forgassák haszonnal kiadványunkat, tekintsék át új rendeletünket!

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

 

Rendelet_Imrehegy_község_településképének_védelméről

 

 

 

 

 

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

KISKŐRÖSI JÁRÁSI HIVATALA

Ikt.sz:BK-06/TH/04099-2/2017.

K Ö Z L E M É N Y

 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Kiskőrösi Járási Hivatal Keceli Okmányirodájában és Gyámügyi Kirendeltségén az okmányiroda kormányablakká történő átalakítási munkálatai miatt

 

  1. december 15. napjától az ügyfélfogadás szünetel.

 

A kivitelezési munkálatok időtartama alatt a Kiskőrösi Kormányablak (6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 1. földszint) és a Kiskőrösi Járási Hivatal Gyámügyi és Igazságügyi Osztálya (6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 3. III. emelet) kibővített ügyintézői létszámmal fogadja az ügyfeleket.

Kiskőrösi Kormányablak ügyfélfogadási rendje:

hétfő: 07.00-17.00
kedd: 08.00-16.00
szerda: 08.00-16.00
csütörtök: 08.00-18.00
péntek: 08.00-12.00

 

Gyámügyi és Igazságügyi Osztály ügyfélfogadási rendje:

hétfő: 08.00-16.00
kedd: 08.00-12.00
szerda: 08.00-16.00
csütörtök: 12.00-16.00
péntek: 08.00-12.00

 

Elérhetőségek és információk:

 

www.bkmkh.hu/kiskorosi_jarasi_hivatal

telefon: 78/ 795-035;               e-mail: kiskoros@bacs.gov.hu

 

Megértésüket és türelmüket előre megköszönöm!

Turánné Török Ágnes  hivatalvezető

KERÉKPÁRÚT KÖZMEGHALLGATÁS

“A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztálya helyszíni szemlét és közmeghallgatást hirdet a Kecel és Imrehegy között külterületen építendő kerékpárút építési engedélyezése ügyében.
A szemle és a közmeghallgatás időpontja és helye: 2017. december 4. (hétfő) 10:00 óra, Kecel Városháza Tanácsterem (6237 Kecel, Fő tér 1.)
További információk:

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya októberi hírleveléből

Számítógépünk védelme

Halottak napja

Országos_tűzgyújtási_tilalom_határozat_2017_FM

Felhívás bölcsődei ellátás biztosításához kapcsolódó igények jelzésére

Tájékoztatás_NHKV_170130_Hulladekgazdalkodas